Uitje in kerstsferen

D.V. 29 november 2019 gaan we met een grote groep bezoekers van het Inlooppunt naar de Kerstshow in AVRI te Dongen. Om half drie vertrekken we en tot ongeveer vijf uur gaan we genieten van alle versieringen. Daarna gaan we in Woudrichem genieten van een heerlijk buffet bij De Lemmenskamp.  

Sinterklaas

Op 4 december wordt het een gezellige morgen vanwege het vieren van de verjaardag van Sinterklaas, verzorgd door Elly Visser en Caroline. Deze morgen wordt afgesloten met een SNERTmaaltijd, verzorgd en bezorgd door slagerij Van den Heuvel.

Kerstviering

De bijzondere kerstviering zal dit jaar gehouden worden op vrijdag 20 december a.s. Maja, Gerrie, Els en Anneke hebben de voorbereidingen hiervoor gedaan. Het belooft weer een fijne bijeenkomst te worden.

Geen opening Inlooppunt

Op 24 december (1e Kerstdag) en 1 januari 2020 (Nieuwjaarsdag) is het Inlooppunt gesloten.

‘Breien’ voor de herdertjestocht

Op verzoek van de PKN-gemeentes van Werkendam breien we (of haken, timmeren, knutselen, maken we kaarten) om op de avond van de Herdertjestocht te verkopen. De opbrengst is bestemd voor kinderen van ouders, die van de Voedselbank gebruik maken. Deze mensen moeten van een minimum rondkomen en hebben dus geen geld over om hun kinderen iets extra’s te geven.

Doet u mee met deze actie tegen kinderarmoede in Nederland, dan kunt u de gemaakte spullen thuis bewaren. Eind november geef ik door wanneer het meegebracht kan worden naar het Inlooppunt, waar alles verzameld zal worden en aan de commissie zal worden overgedragen. Hartelijk aanbevolen, ook de herdertjestocht zelf. Maak met elkaar afspraken om op vrijdag 13 december ’s avonds met elkaar de tocht langs bijzondere hoogtepunten uit het Kerstevangelie te maken. Hartelijk aanbevolen!

Het inleveren van de werkstukken kan op vrijdag 6 en op woensdag 11 december in het Inlooppunt.

Stagiairs

In deze vakantie en in de herfstvakantie zullen er 2 jongens van de middelbare school een zogenaamde ‘snuffelstage’ lopen bij het Inlooppunt. Het zijn Twan Hoogendoorn en Mitchel Delleman. Beiden zijn zoon van een van de gastvrouwen. Soms zullen ze er samen zijn, soms alleen. De bedoeling is dat ze zo zelfstandig mogelijk functioneren om zo te kijken of het omgaan met ouderen iets is om in de toekomst te kiezen. Twan en Mitchel, een heel fijne periode toegewenst bij onze gasten.