De bezoekers betalen per morgen € 1,-. We houden dan nog geld over als de boodschappen zijn gedaan. Met geld uit die pot, aangevuld met een eigen bijdrage van de gasten, kunnen we dan enkele uitjes realiseren. In de zomer houden we soms een sponsoractie onder Werkendamse bedrijven om zo aan geld te komen voor een wat groter uitje in de vakantie. Gelukkig blijken deze bedrijven altijd vrijgevig, zodat de eigen bijdrage voor onze gasten laag gehouden kan worden. Ook kunnen we sinds 2018 rekenen op een financiële bijdrage van de gemeente Altena.

Zo zijn we in het Biesboschmuseum geweest, bij de klompenmaker in Dussen, hebben we een tocht over de Linge gemaakt en zijn we wezen pannenkoeken eten in Heusden. Ook bezochten we de Seleviahoeve in de Biesbosch. In 2019 was ons uitje naar Rotterdam. Daar bezochten we de Euromast en maakten we een havenrondvaart. In dat jaar gingen we ook pannenkoeken eten in Heusden. In de jaren 2020 en 2021 waren er geen uitjes vanwege de coronapandemie. Gelukkig kon het in 2023 weer wel. Pannenkoeken eten in Woudrichem en daarna naar de klompenmaker in Dussen. Ook gingen we in augustus naar de Graanbuurt om leuke winkeltjes te bekijken, lekker te eten en ook nog te varen op de Giessen. We gingen ook in groepjes bij Gerrit Pruijsen kijken naar zijn kerstinstallatie, waar hij en zijn dochter Hermine veel werk van hadden gemaakt. Een mooie afsluiting van dat jaar.

Bekijk ook de fotogalerie, waar weergaven van deze uitjes te zien zijn.

Na een heerlijke High Tea in Grand Jardin in Almkerk genoten we van een filmuitvoering van Andre Rieu in Maastricht

Uitje naar Rotterdam: ter land, ter zee en in de lucht!

We zijn op 5 september met de bus naar Rotterdam gegaan. De chauffeur was een echte Rotterdammer; je kon duidelijk horen dat hij trots was op zijn stad. Onderweg wees hij allerlei bezienswaardigheden aan. Eerst naar de Euromast waar we de stad van grote hoogte konden bekijken en waar we ook een kopje koffie dronken. In het bovenste gedeelte draai je om de as van de mast heen en was het uitzicht spectaculair. Daarna met de bus naar de Spido (aanlegplaats onder de prachtige Erasmusbrug) waar we inscheepten voor een tocht door de havens. Tijdens de vaartocht genieten we van een lunch. Zie ook de foto’s in de fotogalerie onder foto’s 2019.